Milan Golob novi direktor Šentjakobskega gledališča

Avtor: STA

Upravni odbor Šentjakobskega gledališča je po končanem razpisnem postopku za novega direktorja imenoval Milana Goloba, so sporočili iz gledališča. Zaupali so mu štiriletni mandat, v katerem se bo najprej seznanil s stanjem v tem ljubiteljskem gledališču, med njegovimi prednostnimi nalogami pa bodo tudi aktivnosti in prireditve v času 100-letnice.


Foto: Daniel Novakovič / STA

Kot še piše v sporočilu za javnost, Golob gledališče spremlja skozi razgibano obdobje njegove zgodovine. Diplomiral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer je pridobil naziv univerzitetnega diplomiranega režiserja.

Zadnji dve leti je v Prešernovem gledališču Kranj opravljal funkcijo vodje marketinga in odnosov z javnostmi, sodeloval je z drugimi gledališči, vodil in oblikoval različne prireditve ter si nabiral druge izkušnje v gledališču.

Šentjakobsko gledališče, ki bo letos praznovalo 100-letnico, je od marca lani kot v.d. vodila Katja Ogrin. Nasledila je Borisa Kobala, ki so ga predčasno odpoklicali z mesta direktorja zaradi plagiatorstva.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/milan-golob-novi-direktor-sentjakobskega-gledalisca