CD, 10. 6. 2011

Kulturna vzgoja, program za otroke in mladino CD v sezoni 2011/12

Znani so abonmaji programa kulturne vzgoje v Cankarjevem domu za sezono 2011/12! Tako kot doslej so pripravili abonmaje za vse starosti, začenši z otroki od 5. leta dalje.
:
:


Najmlajšim je namenjen Moj prvi abonma, za najstnike D best abonma, za dijake, študente, in tudi starejše pa kar tri abonmaji: Ta hud abonma ter filmska abonmaja Liffe po Liffu in Dokumenti časa.  

Seveda niso pozabili tudi na šolske skupine, s še bogatejšim programom, saj so v ponudbo dodali nove, zanimive, interaktivne in poučne kulturnovzgojne ure. Tudi v času 27. slovenskega knjižnega sejma (23. do 27. 11. 2011) si bodo šole lahko izbirale med gledališkimi, glasbenimi in literarnimi kulturnovzgojnimi urami. Za tem sledi Kraljestvo pravljic, decembrski program za otroke, ki ga bodo "povečali" še za program za nekoliko starejše, z imenom Večji od pravljic.

Abonmajske programe pa predstavljajo besede Barbare Rogelj, vodje programa kulturne vzgoje v Cankarjevem domu:

"Snovanje in selekcija abonmaja seveda ni naključna nabirka, ampak je premišljen izbor, s čim nagovoriti mlade ljudi, da bi slutili presežno, na novo odkrili dom in svet ter vsako leto znova prepustili domišljiji, da se razmahne do vseh mogočih in nemogočih meja. Tako boste tudi letos naše izbrane projekte napolnjevali s svojimi vsebinami in jih kot svoje intimne ure še dolgo živeli. To so naše želje in naš namen.

Pridite prvič in pridite znova – ob mnogih resnih stvareh bomo našli čas tudi za zabavo in smeh!"