SNG Drama Ljubljana, 24. 4. 2013

Gospoda Glembajevi na 23. Marulićevih dnevih

Nocoj, 24. aprila, ob 19. uri bo Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana v okviru tekmovalnega programa 23. Festivala Marulićevi dnevi v Splitu odigralo predstavo Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže v režiji Ivice Buljana.
:
:
Na fotografiji: Aljaž Jovanović, Ivo Ban, Matjaž Tribušon, Jernej Gašperin, Tina Vrbnjak, Nataša Barbara Gračner, Uroš Fürst, Marko Mandić / Foto Peter Uhan
Na fotografiji: Marko Mandić in Nataša Barbara Gračner / Foto Arhiv SNG Drama Ljubljana
Na fotografiji: Jernej Gašperin, Matjaž Tribušon, Ivo Ban, Benjamin Krnetić, Nataša Barbara Gračner, Jose / Foto Peter Uhan
Na fotografiji: Tina Vrbnjak / foto Peter Uhan
Na fotografiji: Tina Vrbnjak in Marko Mandić / foto Peter Uhan
Na fotografiji: Tina Vrbnjak in Marko Mandić / foto Peter Uhan

Velika dvorana Hrvaškega narodnega gledališča Split je že nekaj časa razprodana, nestrpno pričakovanje gostovalne publike pa veliko, saj gre za odmevno uprizoritev enega najpomembnejših hrvaških dramskih besedil, ki je navdušila že ob premieri v SNG Drama Ljubljana in tudi ob gostovanju na 27. Festivalu Gavellovi večeri v Zagrebu oktobra lani.

Za festivalske nagrade se Gospoda Glembajevi potegujejo v konkurenci še z devetimi uprizoritvami s Hrvaške in Črne gore, ki jih izbral selektor prof dr. Darko Lukić.

Svoj izbor je utemeljil z izjavo, da gre za predstave, ki na popolnoma nov avtorski način pristopajo k uprizarjanju hrvaške dramatike in premorejo visoko stopnjo občutljivosti za verodostojen in aktualen premislek o času in prostoru v katerem so nastale.

SNG Drama Ljubljana, Split, Marulićevi dnevi, Hrvaška

Povezani dogodki