STA, 3. 11. 2018

Eva Petrič letos ponovno na newyorškem gledališkem festivalu United Solo

Slovenska umetnica Eva Petrič je na newyorškem gledališkem festivalu United Solo, ki letos poteka že deveto leto zapored in predstavlja 130 produkcij iz vsega sveta, v četrtek nastopila s svojo multimedijsko predstavo Mreženje (Webbing). Umetnica je lani na istem festivalu nastopila s predstavo Eden Transplanted.
:
:

Foto: Pixabay

Eva Petrič je dobila nagrado za najboljši nastop, s čimer si je prislužila povabilo za vrnitev na festival, ki letos poteka od 13. septembra do 18. novembra, skupaj s 14 drugimi umetniki iz posebne "encore" kategorije.

"Če bi lahko zgradil lastno mrežo, na kaj bi jo nataknil? V koliko različnih smeri bi se raztezala? Bi jo naredil iz želja ali tudi spominov? Bi jo naredil intergalaktično ali le človeško?", nastop umetnice predstavlja uradni program festivala, ki poteka v gledališču Theater Row v gledališki četrti Broadway.

Umetnica je v 35-minutni predstavi pletla svojo mrežo z gibanjem, sencami, glasbo, petjem, poezijo, besedami in video projekcijo.

Njen nastop na festivalu, ki predstavlja priznane umetnike in nove talente v drami, glasbi, komediji, teatru, plesu in drugih disciplinah, je del novega projekta This sweet WEB (Ta sladka mreža).

Eva Petrič je povedala, da gre pri novem projektu "mreženja" za poskus prevoda njenih instalacij čipk v novo obliko, v zvok, v njen projekt EVAcuate in njegov izdelek - Angel of your ultra sound. Projekt je mešanica performansa, teatra, recitala poezije in koncerta.

"Gre za zvočni in video prevod moje nove istoimenske monografije WEBbing. Idejo sem dobila v New Yorku, kjer me neprestano obdaja hrup. Želela sem narediti neko protiutež z melodijo, ki povezuje," je pojasnila umetnica.

United Solo Theatre Festival, New York, Eva Petrič, ZDA