Eva Petrič letos ponovno na newyorškem gledališkem festivalu United Solo

Avtor: STA

Slovenska umetnica Eva Petrič je na newyorškem gledališkem festivalu United Solo, ki letos poteka že deveto leto zapored in predstavlja 130 produkcij iz vsega sveta, v četrtek nastopila s svojo multimedijsko predstavo Mreženje (Webbing). Umetnica je lani na istem festivalu nastopila s predstavo Eden Transplanted.


Foto: Pixabay

Eva Petrič je dobila nagrado za najboljši nastop, s čimer si je prislužila povabilo za vrnitev na festival, ki letos poteka od 13. septembra do 18. novembra, skupaj s 14 drugimi umetniki iz posebne "encore" kategorije.

"Če bi lahko zgradil lastno mrežo, na kaj bi jo nataknil? V koliko različnih smeri bi se raztezala? Bi jo naredil iz želja ali tudi spominov? Bi jo naredil intergalaktično ali le človeško?", nastop umetnice predstavlja uradni program festivala, ki poteka v gledališču Theater Row v gledališki četrti Broadway.

Umetnica je v 35-minutni predstavi pletla svojo mrežo z gibanjem, sencami, glasbo, petjem, poezijo, besedami in video projekcijo.

Njen nastop na festivalu, ki predstavlja priznane umetnike in nove talente v drami, glasbi, komediji, teatru, plesu in drugih disciplinah, je del novega projekta This sweet WEB (Ta sladka mreža).

Eva Petrič je povedala, da gre pri novem projektu "mreženja" za poskus prevoda njenih instalacij čipk v novo obliko, v zvok, v njen projekt EVAcuate in njegov izdelek - Angel of your ultra sound. Projekt je mešanica performansa, teatra, recitala poezije in koncerta.

"Gre za zvočni in video prevod moje nove istoimenske monografije WEBbing. Idejo sem dobila v New Yorku, kjer me neprestano obdaja hrup. Želela sem narediti neko protiutež z melodijo, ki povezuje," je pojasnila umetnica.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/eva-petric-letos-ponovno-na-newyorskem-gledaliskem-festivalu-united-solo