STA, 21. 1. 2011

Direktor Šentjakobskega gledališča Pungerčar bo saniral finančno stanje

Novi direktor Šentjakobskega gledališča Leopold Pungerčar, dolgoletni član igralskega ansambla in podjetnik, je na včerajšnji novinarski konferenci povedal, da ima gledališče finančne težave, ki jih namerava sanirati z ekonomskim pristopom, a ne na račun umetniškega programa.

Kot je povedal Pungerčar, ki je direktorsko mesto prevzel 4. januarja, si bodo v Šentjakobskem gledališču prizadevali za čim več gostovanj po Sloveniji. Odkar si delijo oder z lutkovnim gledališčem so namreč prikrajšani za polovico terminov in imajo finančni primanjkljaj, ki ga morajo nadoknaditi. Pungerčar namerava finančni primanjkljaj sanirati v dveh letih.

Dosedanji direktor gledališča Srečko Kermavner je zaključil petletni mandat in prevzel funkcijo organizatorja kulturnega programa.

Šentjakobsko gledališče, eno izmed eno najstarejših ljubiteljskih repertoarnih gledališč v Sloveniji in Evropi, bo letos praznovalo 90. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti napovedujejo izid zbornika o zgodovini gledališča, razstavo v Slovenskem gledališkem muzeju in jubilejno predstavo Thorntona Wilderja Naše mesto, ki bo uprizorjena z ekipo 20 igralcev.