Direktor Šentjakobskega gledališča Pungerčar bo saniral finančno stanje

Avtor: STA

Novi direktor Šentjakobskega gledališča Leopold Pungerčar, dolgoletni član igralskega ansambla in podjetnik, je na včerajšnji novinarski konferenci povedal, da ima gledališče finančne težave, ki jih namerava sanirati z ekonomskim pristopom, a ne na račun umetniškega programa.


Kot je povedal Pungerčar, ki je direktorsko mesto prevzel 4. januarja, si bodo v Šentjakobskem gledališču prizadevali za čim več gostovanj po Sloveniji. Odkar si delijo oder z lutkovnim gledališčem so namreč prikrajšani za polovico terminov in imajo finančni primanjkljaj, ki ga morajo nadoknaditi. Pungerčar namerava finančni primanjkljaj sanirati v dveh letih.

Dosedanji direktor gledališča Srečko Kermavner je zaključil petletni mandat in prevzel funkcijo organizatorja kulturnega programa.

Šentjakobsko gledališče, eno izmed eno najstarejših ljubiteljskih repertoarnih gledališč v Sloveniji in Evropi, bo letos praznovalo 90. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti napovedujejo izid zbornika o zgodovini gledališča, razstavo v Slovenskem gledališkem muzeju in jubilejno predstavo Thorntona Wilderja Naše mesto, ki bo uprizorjena z ekipo 20 igralcev.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/direktor-%C5%A1entjakobskega-gledali%C5%A1%C4%8Da-punger%C4%8Dar-bo-saniral-finan%C4%8Dno-stanje