STA, 22. 3. 2016

Clugov Radio and Juliet na gostovanju v Rimu

Balet SNG Maribor s predstavo Edwarda Cluga Radio and Juliet gostuje v Italiji. V gledališču Teatro Brancaccio v Rimu bo z uspešnico umetniškega direktorja mariborskega Baleta, ki se lahko pohvali z največjim številom gostovanj v zgodovini slovenskega baleta, nastopil drevi in v sredo.
:
:
foto arhiv Balet SNG Maribor
foto arhiv Balet SNG Maribor
foto arhiv Balet SNG Maribor
foto arhiv Balet SNG Maribor
foto arhiv Balet SNG Maribor

V predstavi, v kateri je Clug ljubezensko zgodbo britanskega dramatika Williama Shakespeara drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe alternativnega rock benda Radiohead, bodo poleg Cluga nastopili prvaki baletnega ansambla SNG Maribor Tijuana Križman Hudernik, Sergiu Moga, Matjaž Marin, Gaj Žmavc, Tiberiu Marta in Yuja Omaki.

Predstava Radio and Juliet je doživela premiero aprila 2005. Ob domačem občinstvu je očarala gledalce še v Belgiji, Bosni in Hercegovini, Braziliji, Črni gori, Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Nizozemskem, Portugalskem, v Rusiji, Singapurju, Srbiji, Ukrajini in ZDA.

V predstavi je nežna ljubezen postavljena nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu. Mešanica glasbe in značilnega minimalističnega giba stopnjuje občutja obupa, odtujenosti in osamljenosti ter s tem ustvarja atmosfero nasilja in vse hitrejšega minevanja časa, so sporočili iz SNG Maribor.

SNG Maribor, Rim, Teatro Brancaccio, Edward Clug, Italija