Bunker, 23. 1. 2011

Bunker vabi k sodelovanju: Umetnost in klimatske spremembe

Zavod Bunker je del mreže Imagine 2020 – Arts and Climate Change, v okviru katere skušajo nasloviti okoljske izzive skozi umetniške akcije in tudi z novimi produkcijskimi prijemi. To bodo storili tudi z novim natečajem za produkcijo umetniških del.


V 2010 so v okviru te iniciative v Stari elektrarni izvedli produkcijo predstave Betontanc Ltd: Tam daleč stran. Uvod v ego-logijo in na festivalu Mladi levi gostili britanska umetnika Heather Ackroyd in Dana Harveya, ki sta na ploščadi Slovenskega etnografskega muzeja postavila travnato instalacijo On the field.

Obe umetniški deli ilustrirata pristop, ki ga ima Bunker do tematike: žanrska in tematska odprtost, saj umetnost razumejo kot polje postavljanja vprašanj in ne iskanja odgovorov.

Bunker tako razpisuje natečaj za produkcijo umetniških del: vabijo predvsem mlade umetnike, prednostno s področja uprizoritvenih umetnosti (ni pa to nujno), da prijavijo projekt, ki tematizira okoljske izzive sedanjega časa v najširšem smislu.

V Bunkerju bodo izbrali enega ali več projektov in ga/jih podprli produkcijsko, promocijsko in finančno ter kasneje tudi z gostovanji oziroma vpetjem v mednarodni kontekst.

Vse zainteresirane prosimo, da do 28. februarja na info@bunker.si pošljejo kratek opis projekta (ena stran), reference in okvirno finančno oceno. Dodatne informacije: info@bunker.si ali 031 694 559. O izbiri bodo prijavljene obvestili do 31. marca.

Vabljeni!

Bunker

Bunker, 16. 12. 2010
Show your face!