SiGledal, 11. 5. 2022

Beton Ltd: Nemški cikel

Med 11. in 15. majem 2022 bo potekal Nemški cikel, štiri stvaritve kolektiva Beton Ltd. Vsi dogodki nemškega cikla bodo prvič predstavljeni skupaj, kot retrospektiva ustvarjanja gledališkega kolektiva Beton Ltd. med letoma 2016 – 2022.
:
:
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank

Kolektiv je za vsako delo v ciklu želel izhajati iz sebe in ne iz literarnih predlog. Člani kolektiva premišljujejo sebe in okoliščine, izhajanje iz lastnih intimnih situacij in pozicij pa je postalo njihova prepoznavna gesta. 

Poimenovanje "nemški" cikel se je pojavilo s predstavo Groβe Erwartungen (Velika pričakovanja), posledično pa so se pojavili tudi različni podnaslovi, ki dogodke združujejo v celoto. Dela so žanrsko raznovrstna in odstopajo od gledališke uprizoritvene forme. 

Začetni predstavi Ich kann nicht anders (2016) in drugi Groβe Erwartungen (2018) sledi še koncert oziroma glasbeno performativni dogodek Mahlzeit (2019) ter instalacija oziroma predstavnina Hoppla, wir leben. Izgubljena gesta lastnega odstopa (2021). 

V dogodkih Nemškega cikla nastopajo Katarina Stegnar, Primož Bezjak, Branko Jordan, Miha Horvat/0045, Toni Soprano Meneglejte, Andreja Kopač, Jure Vlahovič, Janez Weiss, Maksim Špelko, Tjaša Pureber, Lea Kukovičič, Počemučka, Petra Varl in Jure Novak.

Več informacij o dogodku pa je na voljo na povezavi

Ich kann nicht anders, Hoppla wir leben, Nemški cikel, Bunker, Velika pričakovanja, Beton Ltd, Mahlzeit

Povezani dogodki

Anita Volčanjšek, SiGledal, 30. 4. 2010
Polivalentni konstrukti časa
SiGledal, Sejem s kavča, 19. 4. 2021
Slovenski gledališki založniki na Sejmu s kavča