STA, 26. 6. 2015

Ana Desetnica bo danes v Sežani začela svoj pohod po Sloveniji

S pohodno ulično predstavo z lutkami Kdaj je zadosti? v izvedbi gledališča Šugla se bo popoldne v Sežani začel mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica. Festival v organizaciji Gledališča Ane Monro bo do 8. julija potekal v 13 slovenskih mestih, letos prvič v Škofji Loki, Radovljici in Kočevju.
:
:

Šugla / Foto: Arhiv Gledališče Ane Monro

Festival ima v vsakem mestu svojo podobo, organizatorja in idejo, zato v Gledališču Ane Monroe upajo, da bodo lokalna okolja festival sprejela za svojega, ne zgolj kot podaljšek ljubljanskega.

Za lažjo preglednost lokacij in datumov predstav so organizatorji izdelali poseben zemljevid s prizorišči, na katerih si bo v času festivala mogoče ogledati predstave uličnega gledališča.

Letos bodo gostili 36 skupin iz 14 držav, med njimi tudi poljski Teatr Biuro Podrozy, poljski dvojec Scena C in belgijsko-nemško klovnovsko zasedbo The Primitives. Zelo bogata je tudi domača produkcija.

Namesto vsakoletnega piknika na obrobju Ljubljane se je gledališče Ane Monroe letos odločilo za festivalsko središče, ki bo v Miklošičevem parku živelo ves čas ljubljanskega dela festivala oziroma med 1. in 4. julijem.

Povezava: festival Ana Desetnica 2015

Ana Desetnica, Ana Monro