SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 21. 7. 2019

Ajda Tomazin in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Ajda Tomazin, ki je na festivalu Gibanica prejela nagrado Ksenije Hribar za scenografsko delo. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o scenografki Ajdi Tomazin.

Ajda Tomazin / Foto: osebni arhiv

Ajda Tomazin je diplomirala iz oblikovanja na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, študirala je filmsko in televizijsko montažo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo ter zaključila magistrski študij koreografije in performansa v Giessnu. Od leta 2012 je samozaposlena v kulturi kot interdisciplinarna ustvarjalka – oblikovalka in koreografinja. Deluje v Sloveniji in Nemčiji, ukvarja pa se tudi s pedagoškim delom.

Kot scenografka in kostumografka je sodelovala s Plesnim teatrom Ljubljana ter pri različnih institucionalnih projektih.

Še več o Ajdi Tomazin boste izvedeli, če pobrskate po spletni enciklopediji slovenskega gledališča in po sklopu Repertoar.

Ajda Tomazin

SNG Drama Ljubljana/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 20. 4. 2020
Slovenska gledališča na spletu: SNG Drama Ljubljana
SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 10. 6. 2019
Publikacije na portalu SiGledal
SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 3. 4. 2020
Teden slovenske drame na portalu SiGledal: Mrtvec pride po ljubico