Rok Andres, 26. 7. 2017

35. Svetovni kongres ITI

Poročilo s 35. Svetovnega kongresa Mednarodnega gledališkega inštituta (ITI - UNESCO, World Organisation for Performing Arts), 14. 7. – 23. 7. 2017 (Segovia, Španija)
:
:
Novoizvoljeni executive council / Foto: Rok Andres
Prejem častnega članstva v ITI-ju za dr. Henrika Neubauerja / Foto: Rok Andres

Na 35. Svetovnem kongresu ITI so se zbrali predstavniki iz okoli 70 držav iz vsega sveta, ki so poleg kongresnega dela, na katerem so predstavljali svoje delo, izbirali vodstvo in načrtovali svojo dejavnost v naslednjem medkongresnem obdobju, sodelovali tudi v pogovorih, razpravah, se udeleževali delavnic in spremljali predstave v okviru umetniškega sporeda.

Slovenska delegacija je bila najštevilčnejša doslej. Poleg gostovanja SNG Nova Gorica z uprizoritvjo Gospa Bovary (r. Yulia Roschina), se je v okviru študentskega prologa predstavila AGRFT s predstavo Zborovanje ptic (r. Nina Rajić Kranjac), Akademija je med ustanovnimi člani podmreže ITI za gledališke šole, njen predstavnik na kongresu je bil Aleš Valič. V sklopu Young Practitioners Foruma se je predstavila tudi Lea Kukovičič s svojo mikro produkcijo. Delegati Rok Andres, Staša Mihelčič in Tatjana Ažman so sodelovali v kongresnem delu in aktivno navezovali stike na področju dramske pisave, festivalov in evropske regionalne skupine.

Tatjana Ažman (predsednica slovenskega centra ITI) je bila ponovno izvoljena v najvišji organ te ugledne mreže.

Kongres je tudi tokrat razglasil nove častne člane ITI, med njimi je bil za svoje dolgoletno in prepoznavno delo počaščen tudi dr. Henrik Neubauer.

Slovenski center ITI deluje pod okvirom Združenja dramskih umetnikov Slovenije.


Več na: https://www.iti-worldwide.org/index.html

ITI

Rok Andres, 6. 12. 2013
Batman – poslednjič
Rok Andres, Nina Zupančič, 26. 10. 2013
»Smo kot velika sadna solata.«