Flota, 21. 5. 2010

27. Festival sodobnega plesa

Začetek 27. Tjedna suvremenog plesa v Zagrebu v znamenju slovenskih koreografov in plesalcev.

Srh / foto Miha Fras

V ponedeljek, 24. maja, se v Zagrebu pričenja že 27. Festival sodobnega plesa – Tjedan suvremenog plesa. Že prvi dan se bo ob 22. uri na odru Zagrebačkog kazališta mladih predstavil slovenski koreograf Matjaž Farič s predstavo Srh, za katero je glasbo napisal Milko Lazar in je nastala v koprodukciji zavoda Flota, Cankarjevega doma in PTL. Predstava je bila zelo uspešno premierno uprizorjena novembra 2009 v Linhartovi dvorani.

Srh / foto Miha Fras

25. maja ob 20. uri pa bo v Zagrebačkom plesnom centru premiera koprodukcije mednarodne mreže Beyond Front@, Creation Beyond Front@ III -  To Whom It May Concern, koreografov in plesalcev Rosane Hribar in Gregorja Luštka, ki jo pripravljata še s 6 hrvaškimi plesalci.  Predstava nastaja v koprodukciji Hrvtskog instituta za pokret i ples – HIPP/TSP in Flote.

Za uvod v festival pa bo v okviru aktivnosti Beyond Front@ v soboto, 22. maja, ob 17. uri v Zagrebačkom plesnom centru tudi improvizacijski dogodek Dance Communication Lab s plesalci iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Slovenjo bosta zastopala mlada slovenska plesalca Evin Hadžialjević in Nik Rajšek.

Mednarodno mrežo Beyond Front@, katere iniciator je Matjaž Farič, je leta 2008 vzpostavila Flota s partnerji ProPreogressione/Cie Pal Frenak iz Budimpešte, HIPP iz Zagreba, D.ID in OHO iz Avstrije.

Povezave:

- Flota na Geslu
- Matjaž Farič na Geslu
- Matjaž Farič na Repu

Zagreb, PTL, Flota, Matjaž Farič, CD, Tjedan suvremenog plesa