Sigledal, 19. 9. 2023

10 let Improvizacijskega gledališča Ljubljana - IGLU

IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana bo v soboto, 30. septembra, na Metelkovi praznovalo desetletje obstoja s predstavo, v kateri se bodo IGLU triu na odru pridružili številni improvizatorji ter z njimi odigrali različne improvizirane prizore.
:
:

Foto: Billy Wong

IGLU trio so med svojim delovanjem redno sodelovali z različnimi performerji, glasbeniki, gosti iz različnih umetniških disciplin in od zadnje sezone tudi z razširjeno zasedbo IGLU+. Nastop se bo začel ob 21:00 v Menzi pri koritu na Metelkovi.

Gledališko skupino so leta 2013 ustanovili IGLU trio Juš Milčinski (nekdanji vodja Impro lige, voditelj Malih sivih celic in igralec v oddaji Osvežilna fronta), Vid Sodnik (priznani mednarodni improvizator in pedagog, nekdanji voditelj oddaje Na lepše, sodelavec oddaje Osvežilna fronta) ter Peter Frankl (improvizator, performer, član glasbene zasedbe SBO in igralec v oddaji Osvežilna fronta) z željo ustvarjati kvalitetne improvizacijske predstave na profesionalni ravni. Sprva je program njihovih predstav potekal enkrat mesečno, nato pa so ga vsako leto širili - predstavam tria se je pridružil tekmovalni gledališki format Maestro™, gledališki večeri v angleščini z gosti iz tujine ter predstave z znanimi gosti v SiTi Teatru BTC.

V prihajajoči sezoni bodo od septembra do junija gledalci ob sobotah lahko spremljali predstave IGLU tria, impro tekme Maestro™, ter program IGLU+. Do konca sezone gledališče načrtuje še 30 predstav v različnih zasedbah, tudi z raznimi gosti iz tujine in domačih ligov.

IGLU, Juš Milčinski, Peter Frankl, Vid Sodnik

Sigledal, 21. 11. 2023
Umrl je Vasilij Vasko Polič
Sigledal, 15. 9. 2023
Vabljeni na Moste Open 2023
Tamara Matevc, Sigledal, 25. 4. 2010
Zmagovalna Šuma blista