Sigledal, 19. 9. 2023

10 let Improvizacijskega gledališča Ljubljana - IGLU

IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana bo v soboto, 30. septembra, na Metelkovi praznovalo desetletje obstoja s predstavo, v kateri se bodo IGLU triu na odru pridružili številni improvizatorji ter z njimi odigrali različne improvizirane prizore.
:
:

Foto: Billy Wong

IGLU trio so med svojim delovanjem redno sodelovali z različnimi performerji, glasbeniki, gosti iz različnih umetniških disciplin in od zadnje sezone tudi z razširjeno zasedbo IGLU+. Nastop se bo začel ob 21:00 v Menzi pri koritu na Metelkovi.

Gledališko skupino so leta 2013 ustanovili IGLU trio Juš Milčinski (nekdanji vodja Impro lige, voditelj Malih sivih celic in igralec v oddaji Osvežilna fronta), Vid Sodnik (priznani mednarodni improvizator in pedagog, nekdanji voditelj oddaje Na lepše, sodelavec oddaje Osvežilna fronta) ter Peter Frankl (improvizator, performer, član glasbene zasedbe SBO in igralec v oddaji Osvežilna fronta) z željo ustvarjati kvalitetne improvizacijske predstave na profesionalni ravni. Sprva je program njihovih predstav potekal enkrat mesečno, nato pa so ga vsako leto širili - predstavam tria se je pridružil tekmovalni gledališki format Maestro™, gledališki večeri v angleščini z gosti iz tujine ter predstave z znanimi gosti v SiTi Teatru BTC.

V prihajajoči sezoni bodo od septembra do junija gledalci ob sobotah lahko spremljali predstave IGLU tria, impro tekme Maestro™, ter program IGLU+. Do konca sezone gledališče načrtuje še 30 predstav v različnih zasedbah, tudi z raznimi gosti iz tujine in domačih ligov.

IGLU, Juš Milčinski, Peter Frankl, Vid Sodnik