STA, 5. 6. 2010

Zmagovalka Pozorja ljubljanska Barčica za punčke

Predstava SNG Drama Ljubljana je slavila na gledališkem festivalu Sterijino pozorje.

Najboljša predstava 55. gledališkega festivala Sterijino pozorje je Barčica za punčke na tekst Milene Marković v režiji Aleksandra Popovskega in izvedbi Slovenskega narodnega gledališča iz Ljubljane, je danes sporočila festivalska žirija. Premiera Barčice za punčke v ljubljanski Mali drami je bila aprila leta 2009. V njej blesti Barbara Cerar.

Največ Sterijinih nagrad, med drugim za dramski tekst, pa je dobila predstava "Pomorandžina kora" (Pomarančna koža) Maje Pelević v režiji Kokana Mladenovića in izvedbi Novosadskega gledališča/Ujvideki sinhaza. To dramo bo v prihodnji sezoni uprizorilo tudi Mestno gledališče ljubljansko.

Sterijino nagrado za režijo so podelili hrvaškemu režiserju Paolu Magelliju za predstavo "Barbelo, o psima i deci" po tekstu Biljane Srbljanović in v izvedbi zagrebškega gledališča Gavella.

Sterijine nagrade bodo po poročanju srbskih medijev dobitnikom izročili na drevišnji sklepni slovesnosti v Srbskem narodnem gledališču (SNP) v Novem Sadu. V čast nagrajencev bodo izvedli predstavo Zagrebški pentagram v Magellijevi režiji in izvedbi zagrebškega ZeKaEma.

Sterijino pozorje, SNG Drama Ljubljana