SiGledal, 26. 6. 2024

Zaključil se je 13. Festival radikalnih teles Spider

V soboto se je zaključil 13. Festival Spider, ki je potekal med 19. in 22. junijem v Plečnikovem avditoriju v Tivoliju pod naslovom Brneči algoritmi jate.
:
:
Marc Vanrunxt in Stef van Looveren: Adagio / Foto: Matija Lukić
Radikalni pogovori / Foto: Matija Lukić
Arno Ferrera in Gilles Polet: Kuir / Foto: Matija Lukić
Trevoga: 11 3 8 7 / Foto: Matija Lukić
Elsa Zuppini: Himalaja / Foto: Matija Lukić

Festival je tokrat v ospredje postavil nove oblike združevanja, in sicer takšne, ki temeljijo na solidarnosti in preseganju uveljavljenih norm sodobnega kapitalizma.

Festival radikalnih teles Spider 2024 je ponudil sedemindvajset dogodkov, več kot sedemdeset nastopajočih iz šestnajstih držav in ga je obiskalo 1900 obiskovalcev. Organizatorje veseli dejstvo, da vsako leto uspe nagovoriti nova občinstva z inovativnim in atraktivnim programom, ki poleg plesnih predstav, performansov in koncertov ponuja tudi DJ-sete.

Že petič je vzporedno s festivalom potekal dvodnevni Festival radikalnih pogovorov, ki ga kurira dr. Bara Kolenc. Tema prvega pogovora je bila Umetna inteligenca in revolucija, drugega pa Četrti svet.

Organizatorji festivala radikalnih teles Spider pa se že spogledujejo z naslednjo edicijo festivala in vabijo vse, da si rezervirajo termine med 18. in 21. junijem 2025, ko bo Spider ponovno pletel in širil svojo mrežo v ljubljanskem parku Tivoli.

Spider

Povezani dogodki

SiGledal, 26. 8. 2020
Poslovila se je Lojzka Žerdin
Katarina Koprivnikar, SiGledal, 1. 4. 2012
Vito Taufer: Ustvarjati moramo svoje lastne svetove
Irina Lešnik, SiGledal, 24. 9. 2011
Z lutkami vse od Prage do Japonske ...