STA, 18. 2. 2020

Za sklep festivala Bi flamenko Patricia Guerrero

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo danes ob 19.30 za konec festivala Bi flamenko nastopila Patricia Guerrero s predstavo Distopija. Kritiki pravijo, da gre za ples v velikih potezah, občinstvo, da je sodobna, drzna, ustvarjalna, svobodna, feministka, ženska, hčerka, predvsem pa plesalka, so sporočili iz Cankarjevega doma.
:
:

Foto: Arhiv CD

Projekt Distopija je zgodba, ki se dogaja v namišljenem kraju, je zgodba o neizprosni naravi, o samoti, nerazumevanju, o življenju, ki nikakor ni takšno, kot si ga zamišljamo, zato pa vedno znova ravno zaradi tega presenetljivo, boleče lepo in vsakega trenutka vredno uživanja, piše v sporočilu za javnost.

Zgodba se giblje med resničnostjo in sanjami, resnico in delirijem, skozi imaginarij prepletenih zvokov in gibov. Prehaja v igro vzgibov, ki žensko spremlja v navidezno blagohotni družbi, vendar jo pravzaprav zasužnji in oropa lastnega jaza, celo lastnega telesa, ter preobrazi v nekakšen avtomat z vnaprej programiranimi, krmiljenimi gibi.

Zgrajena zgodba je dopolnjena s tremi plesalci, glasbeniki in pevko, ki se enako dobro znajde v vseh žanrskih legah, naj gre za opero, flamenko ali pop.

Patricia Guerrero, CD, Bi flamenko, Španija