SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 4. 8. 2019

Yuya Omaki in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je solist Baleta SNG Maribor Yuya Omaki, ki je na sedmem mednarodnem baletnem tekmovanju Rudolf Nurejev v Budimpešti osvojil prvo nagrado. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Yuyi Omakiju.

Foto: Pixabay

Yuya Omaki se je rodil v Osaki na Japonskem. Z osmimi leti se je začel učiti klasični balet, pozneje pa se je posvetil tudi modernemu plesu. Od leta 2011 pleše v Baletu SNG Maribor. Trikrat je plesal v produkcijah v režiji Valentine Turcu (Paquita & Carmen, Opera in balet SNG Maribor, 2014; Nevarna razmerja, Opera in balet SNG Maribor, 2014; Jevgenij Onjegin, Opera in balet SNG Maribor, 2016). Pri trinajstih projektih je na odru stal skupaj z balerino Asami Nakashima, prav tako prejemnico nagrade Rudolf Nurejev.

Yuya Omaki je za svoje delo prejel številne nagrade na mednarodnih baletnih tekmovanjih.

Še več o Yuyi Omakiju pa boste izvedeli, če pobrskate po spletni enciklopediji slovenskega gledališča in po sklopu Repertoar.

Yuya Omaki

SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 15. 7. 2019
Branko Završan in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju
SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 7. 5. 2020
Gledališče iz domačega naslanjača v maju
SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 12. 6. 2019
Izobraževanje s portalom SiGledal