MGL, 28. 6. 2013

Velik uspeh MGL-ja in drame Rekviem na gostovanju v Izraelu

Mestno gledališče ljubljansko se je v teh dneh predstavilo izraelskemu občinstvu z dramo Rekviem izraelskega avtorja Hanocha Levina v prevodu Klemena Jelinčiča Boete. Srhljivo neposredno, čeprav kot sanje rahlo stkano besedilo, ki se sprašuje o smislu oziroma nesmislu življenja, je režiral Matjaž Zupančič.
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras

Gledališče Kameri (The Cameri Theatre of Tel Aviv) je največje gledališče v Izraelu, ki zaposluje 180 igralcev. Dnevno se odigra približno pet predstav, pohvalijo pa se lahko s 40.000 abonenti. V gledališču Kameri (The Cameri Theatre of Tel Aviv) je bilo krstno uprizorjenih največ Levinovih del, mnoga v režiji avtorja. Letošnji festival obeležuje sedemdesetletnico Hanocha Levina, ki je sicer umrl za rakom leta 1999. Otvoritvena predstava festivala je bila njihova domača postavitev Rekviema v produkciji njihovega gledališča, ki je kultna predstava iz leta 1999, še v režiji avtorja.

Rekviem v produkciji našega gledališča (MGL) so izbrali med več kot 40 postavitvami Levinovih del z vsega sveta, skupaj s predstavami iz Poljske, Francije, Mehike, Rusije. Predstava je doživela velik uspeh, vse tri večerne predstave (22., 23. in 24. junija) so bile razprodane, izraelsko občinstvo, med njimi tudi vdova avtorja in direktor gledališča Kameri (The Cameri Theatre of Tel Aviv), pa so naš Rekviem pospremili s stoječimi ovacijami.

MGL, Izrael

Povezani dogodki

j matkovic

!!!!

3. 7. 2013