SNG Drama Ljubljana, 21. 2. 2014

Velik uspeh koprodukcije SNG Drama Ljubljana in SSG Trst na Koroškem

Stoječe ovacije občinstva so v sredo in v četrtek sprejele obe ponovitvi uprizoritve »koroške epopeje« Petra Handkeja Še vedno vihar v režiji Ivice Buljana in v prevodu Braneta Čopa.
Foto: Toni Soprano
Foto: Toni Soprano
Foto: Toni Soprano

Dolgo pričakovano gostovanje na Koroškem je nagradilo koprodukcijo SNG Drama Ljubljana in SSG Trst z dragocenim priznanjem, in sicer z odobravanjem posebno pozornih in ozaveščenih gledalcev, ki najbolje poznajo resnično, zgodovinsko ozadje te drame. Z gostovanjem v Kulturnem domu v Pliberku, ki ga je publika napolnila na obeh večerih, je polčetrto uro trajajoča drama zaživela v svojem naravnem okolju, par kilometrov od Handkejeve rojstne hiše in od kraja, kjer so pokopani člani njegove družine, ki so postali glavni liki zgodbe.

V »Traumspielu« se Handke pogovarja in sooča s svojimi predniki, lastno identiteto in krutim obdobjem, ki je zaznamovalo zgodovino prebivalcev teh krajev. Obeh ponovitev so se udeležile številne kulturne osebnosti. O občutenem dogodku so obširno poročali tudi avstrijski mediji. Predstavo si je ogledala tudi pisateljica Maja Haderlap, s katero bo SNG Drama Ljubljana ponovno odprlo poglavje koroške zgodovine z uprizoritvijo romana Angel pozabe v režiji Igorja Pisona; premiera bo marca v Ljubljani, predstava pa bo jeseni gostovala v Kulturnem domu v Pliberku.

Pliberk, SSG Trst, SNG Drama Ljubljana

Povezani dogodki