JSKD, 9. 4. 2019

V zavetju besede 2019

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in revija Mentor razpisujeta V zavetju besede 2019, literarni natečaj za avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku in so starejši od 30 let.
:
:

Foto: Pixabay

Avtorji lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besediliVsak prispevek naj bo označen samo s šifro avtorja, ne z avtorjevim imenom; svoje podatke pa vpišite v e-prijavo na spletni strani JSKD/literatura.  

Prispela besedila bodo prebrali strokovni spremljevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili literarno delavnico, namenjeno predvsem analizi poslanih besedil in pogovoru o literarnem ustvarjanju nasploh. 

Besedila za literarni natečaj V zavetju besede 2019 tematsko niso omejenalahko pa se poleg proste tematike preizkusite v pisanju avtorskih besedil, ki so intimna, družbeno-kritična, reflektivna, fantazijska ... Prepustite se domišljiji, igrajte se z besedami ter ustvarjajte svobodno in drzno!

Šest regijskih srečanj bo JSKD pripravil s sodelovanjem območnih izpostav po Sloveniji (prijavite se na srečanje, najbližje kraju bivanja):  

  • četrtek, 30. maja 2019 - JSKD OI Radlje ob Dravi (Celjska in Koroška)
  • petek, 31. maja 2019 - JSKD OI Jesenice (Gorenjska) 
  • ponedeljek, 17. junija 2019 - JSKD OI Logatec (Osrednja Slovenija) 
  • četrtek, 5. septembra 2019 - JSKD OI Trebnje  (Dolenjska, Bela krajina, Posavje) 
  • sobota, 7. septembra 2019 - JSKD OI Maribor (SV Slovenija)
  • torek, 24. septembra 2019 - JSKD OI Idrija (Primorska)

Med avtorji, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj, bo državna selektorica, pesnica Barbara Korun izbrala pet finalistov v treh starostnih kategorijah, ki jih bomo razglasili na državnem srečanju odraslih literatov. Vse nominirane avtorje bomo povabili na državno srečanje, ki ga bo JSKD pripravil z območno izpostavo Sežana, in sicer: v nedeljo, 24. novembra 2019.

Rok za e-prijave in oddajo besedil je 8. maj 2019.

E-prijave

Več informacij

JSKD, Mentor