V zavetju besede 2019

Avtor: JSKD

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in revija Mentor razpisujeta V zavetju besede 2019, literarni natečaj za avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku in so starejši od 30 let.


Foto: Pixabay

Avtorji lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besediliVsak prispevek naj bo označen samo s šifro avtorja, ne z avtorjevim imenom; svoje podatke pa vpišite v e-prijavo na spletni strani JSKD/literatura.  

Prispela besedila bodo prebrali strokovni spremljevalci, ki bodo na regijskih srečanjih vodili literarno delavnico, namenjeno predvsem analizi poslanih besedil in pogovoru o literarnem ustvarjanju nasploh. 

Besedila za literarni natečaj V zavetju besede 2019 tematsko niso omejenalahko pa se poleg proste tematike preizkusite v pisanju avtorskih besedil, ki so intimna, družbeno-kritična, reflektivna, fantazijska ... Prepustite se domišljiji, igrajte se z besedami ter ustvarjajte svobodno in drzno!

Šest regijskih srečanj bo JSKD pripravil s sodelovanjem območnih izpostav po Sloveniji (prijavite se na srečanje, najbližje kraju bivanja):  

Med avtorji, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj, bo državna selektorica, pesnica Barbara Korun izbrala pet finalistov v treh starostnih kategorijah, ki jih bomo razglasili na državnem srečanju odraslih literatov. Vse nominirane avtorje bomo povabili na državno srečanje, ki ga bo JSKD pripravil z območno izpostavo Sežana, in sicer: v nedeljo, 24. novembra 2019.

Rok za e-prijave in oddajo besedil je 8. maj 2019.

E-prijave

Več informacij


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-zavetju-besede-2019