STA, 31. 8. 2023

V Tivoliju kulturni program otrok ob jubilejni razstavi Pionirskega doma

Pionirski dom, ki letos praznuje 60 let obstoja, je jubilej med drugim obeležil z razstavo Ustvarjalni otrok na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju, ki jo bodo danes popestrili s kratkim kulturnim programom. Na njem se bodo predstavili mladi udeleženci počitniških šol, zbrane pa bo po napovedih nagovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković.
:
:

Foto: Pixabay

Zadnji avgustovski četrtek pred novim šolskim letom bo tako v Tivoliju igriv, napovedujejo v Pionirskem domu - Centru za kulturo mladih. Udeleženci počitniških šol bodo ob 16. uri na grajskem dvorišču pred MGLC pripravili kratko prireditev z gledališko, glasbeno in cirkuško točko, program pa bo povezoval tv voditelj Peter Poles.

Razstava v Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem Tivoliju, ki bo na ogled do 4. septembra, je eden izmed jubilejnih projektov, ki jih pripravlja Pionirski dom, v katerem je bilo, kot so spomnili, v šestih desetletjih delovanja v različne programe vključenih več kot 100.000 otrok in mladostnikov.

Pionirski dom že od svojih začetkov v središče postavlja otroka, njegov razvoj in ustvarjalnost, zato naslov razstave Ustvarjalni otrok "zajema bistvo našega zanimanja", so poudarili v Pionirskem domu. Fotografije na Jakopičevem sprehajališču obiskovalca razstave popeljejo skozi večplastno delovanje Pionirskega doma. Pod razstavo se podpisuje Iztok Amon, mentor v Pionirskem domu na področju pedagoškega dela in umetniških predstavitev.

Celoletno praznovanje bodo v Pionirskem domu sklenili jeseni, za 9. november napovedujejo interaktivno glasbeno-gledališko predstavo A ME SLIŠIŠ !?!, ki jo bodo uprizorili v Festivalni dvorani. Predstava izpostavlja perečo problematiko komunikacije z digitalnimi orodji ter vse pasti in prednosti tovrstnega sporazumevanja, so še sporočili iz Pionirskega doma.

Pionirski dom