STA, 21. 12. 2021

V Stari mestni elektrarni plesna predstava Zasedanje

V Stari mestni elektrarni bo danes ob 20. uri premiera plesne predstave Zasedanje. Predstava Branka Potočana & skupine Fourklor s podnaslovom Kako biti sam na stolu – ali biti stol na samem? se nanaša na fenomen zasedanja – zasedanja prostorov, robov, drug drugega in samega sebe.
:
:

Foto: Arhiv Bunker

Sedeti pomeni vladati. Nekomu se spodmakne stol, nekateri skušajo sedeti na dveh ali več stolčkih, nekateri so na stol prikovani, drugi pa se sesedejo ali presedejo.

Kot so zapisali pri zavodu Bunker, projekt v ospredje postavlja telo, opredeljuje avtorjev pristop k obravnavi telesa, odnos do drugih teles, objektov, rekvizitov in predvsem drugega, (ne)zasedenega prostora.

Predstavo so soustvarili Anamarija Bagarič, Jana Menger, Tajda Podobnik, Branko Potočan, Tini Rozman in Veronika Valdes. Avtor in izvajalec glasbe je skupina OjgeN. Pod dramaturgijo se podpisuje Andreja Kopač.

Ponovitvi predstave bosta 22. in 23. decembra.

Branko Potočan, ki je odgovoren za idejo in koreografijo plesne predstave, je z vidnejšim ustvarjanjem začel leta 1986, ko se je pridružil Plesnemu teatru Ljubljana. Leta 1994 je ustanovil svojo skupino fizičnega teatra Fourklor, s katero je v dveh desetletjih ustvaril 16 celovečernih predstav. Ustanovil je tudi zavod Vitkar, ki že 12 let organizira mednarodni plesno-gledališki festival Rdeči revirji v Hrastniku in širše v Zasavju.

VITKAR Zavod, Branko Potočan

Povezani dogodki