STA, 30. 3. 2015

Odprt razpis za baletne nagrade, poimenovane po Lydii Wisiakovi

Odprt je razpis za nagrade za življenjsko delo ter za umetniške in strokovne presežke na področju baletne umetnosti v letu 2014. Razpis za nagrade, poimenovane po baletni umetnici Lydii Wisiakovi, je objavilo Društvo baletnih umetnikov Slovenije, predloge sprejema do 20. aprila.

foto: freeimages

Kandidate za nagrado lahko, skupaj z utemeljitvijo, predlagajo tako fizične kot pravne osebe. Predlagajo lahko baletne umetnike oziroma posameznike in pravne osebe, ki so se s svojim vseživljenjskim delovanjem za vselej zapisali v zgodovino slovenske baletne umetnosti, ki so v letu 2014 dosegli pomembne umetniške presežke v baletni umetnosti ali pa so s svojim delom pomembno zaznamovali baletno dogajanje v Sloveniji v obdobju najmanj zadnjih treh let.

Predloge bo preučila strokovna komisija, ki bo izbrala največ enega nagrajenca za življenjsko delo in največ tri nagrajence za pomembne umetniške oziroma strokovne dosežke.

Društvo bo nagrade Lydie Wisiakove podelilo v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Opera in balet Ljubljana in s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor v sklopu letošnjega slovesnega baletnega koncerta, so sporočili iz društva.

Povezava: Društvo baletnih umetnikov Slovenije

DBUS, Nagrada Lydie Wisiakove