STA, 27. 1. 2014

V soboto v SMG začetek šeste izdaje Bobrov

S predstavo Svetlane Makarovič Škrat Kuzma dobi nagrado se je v soboto v Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) začel 6. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Festival bo do 8. februarja ponudil 157 prireditev, za katere so brezplačne vstopnice v glavnem že pošle. Letošnja izdaja bo posvečena obletnici Emone in filmu.
:
:

Foto: Tone Stojko

Večina brezplačnih vstopnic - letos jih je bilo na voljo 16.500 - je v nekaj urah pošlo že minulo soboto. Najzgodnejši obiskovalci so pred vhod v Festivalno dvorano prišli že ob ob 8. uri, tri ure pred začetkom deljenja vstopnic, so povedali v SMG.

V gledališču pozivajo starše, da vstopnice, če ne utegnejo na prireditev, vrnejo na blagajno SMG na Trgu francoske revolucije, uro pred dogodkom pa na blagajno ustanove, kjer poteka prireditev. Na spletnih straneh bodo sproti objavljali seznam predstav, za katere bodo vstopnice še na voljo.

Letos bodo Bobri ponudili 70 gledaliških predstav, 18 filmov in 69 delavnic. Pri festivalu, ki bo potekal na 34 prizoriščih, sodeluje 53 producentov. Tudi letošnji program je razdeljen na dopoldanski in popoldanski del.

Veliko prireditev bo tematsko povezanih s praznovanjem 2000. obletnice Emone, ki jo bodo otrokom v sklopu festivala približali v Mestnem muzeju Ljubljana, Art centru Pionirskega doma in na Ljubljanskem gradu.

Letošnje Bobre bodo ob 90-letnici Mestnega kina Ljubljanski dvor, današnjega Kinodvora, in 50-letnici Slovenske kinoteke posvetili tudi filmu. Poleg filmskih projekcij bo v Kinodvoru na ogled tudi razstava Moj kino. S filmom bodo povezane tudi številne delavnice.

Bobri se bodo sklenili 8. februarja v Centru urbane kulture Kino Šiška, kjer bo nastopila Neca Falk z glasbenim projektom Maček Muri in Muca Maca. Koncert bo obogatil še animirani film Maček Muri.

Bobri