STA, 2. 3. 2012

V SLG Celje se nocoj začenja 21. festival Dnevi komedije

V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje se nocoj z Molierovo komedijo Namišljeni bolnik v izvedbi ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega in režiji Mileta Koruna začenja 21. festival Dnevi komedije 2012. V sklopu festivala bodo do konca marca v tekmovalnem programu uprizorili osem, v spremljevalnem pa tri predstave.

Namišljeni bolnik / foto Barbara Čeferin

Poleg otvoritvene predstave bodo v tekmovalnem programu uprizorili še komediji 39 stopnic v izvedbi Špas teatra in režiji Jaše Jamnika in Moje bivše, moji bivši v izvedbi celjskih gledališčnikov in režiji Andreja Jusa ter romantično dramo Proti severnemu vetru v režiji Alena Jelena, ki je plod sodelovanja Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj.

Za naziv žlahtna predstava se bodo potegovale še komedija Ne stavi na Angleže v izvedbi Cafe teatra in režiji Gašperja Tiča, burkaška moraliteta Sljehrnik v režiji Vita Tauferja, ki je nastala v koprodukciji Gledališča Koper in Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica ter farsa November v režiji Matjaža Zupančiča in komedija Nežka se moži v režiji Jake Andreja Vojevca, ki sta nastali pod okriljem ljubljanske Drame.

Spremljevalni program festivala bo ponudil revolucionarno komedijo z blagoslovom Poslednji termina(l)tor v režiji Sama M. Strelca in slovensko klasiko v novi preobleki Butalci v režiji Jake Ivanca, ki sta nastali v produkciji Gledališča Koper. V spremljevalnem programu bo ponovno na ogled tudi predstava Sljehrnik.

Festival bo v nedeljo, 25. marca, sklenila slovensko-hrvaška komedija Maks seks šop ali Ni meja za pimpeka v režiji Sama M. Strelca, ki je nastala pod okriljem Narodnega doma Maribor.

Dnevi komedije