STA, 3. 4. 2024

V SiTi Teatru koncert bratov Krajnčan

V sklopu 11. koncertne sezone, ki so jo v SiTi Teatru poimenovali SiTi za dobro musko, bo v četrtek zvečer na sporedu koncert dua Krajnčan Brothers, ki ga sestavljata večkrat nagrajena ustvarjalca, brata Kristijan in Žigan Krajnčan. Organizatorji vabijo na "glasbeno odisejado" oz. "plovbo po oceanu" različnih ustvarjalnih izrazov, žanrov in čustev.
:
:

Foto: Pixabay

Glasbenika, ki sebe imenujeta tudi DrummingCellist & SingingDancer, po navedbah organizatorjev "z vokalom, violončelom, tolkali in plesom širita, na novo rišeta ali celo podirata običajne meje glasbenih stilov in ustvarjalnih izrazov. V duhu odprtosti potujeta po svetu, kjer črpata nove navdihe tako za samostojne kot za skupne projekte".

Z obiskom tokratnega koncerta bodo obiskovalci lahko podprli njun nastajajoči prvi skupni album, so sporočili iz SiTi Teatra.

Žigan Krajnčan velja za osvežitev na slovenski umetniški sceni. Glasbenik, plesalec, koreograf, režiser, igralec in performer je ustvarjalno razpet po različnih koncih sveta, pri čemer razvija zamisel integralnega ustvarjanja. Ob tem vselej stremi k širjenju, zlitju in potiskanju žanrskih ter stilnih meja. Ustvarjalna pot ga je doslej vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce, jih v zanj značilni odprtosti vpijal, premišljal in vnašal v lastne umetniške projekte.

Lani je izdal svoj prvi glasbeni album Fusion Reactor. Na inovativen način je razvil tudi solo nastop, v katerem sočasno poje, beatboxa in pleše, kar je posebnost celo v svetovnem merilu. Širši publiki se je leta 2021 predstavil v šovu Slovenija ima talent in si prislužil zlati gumb žirije, lani pa je navdušil z nastopom v oddaji V petek zvečer.

Kristijan Krajnčan se uveljavlja kot eden najvidnejših evropskih glasbenikov svoje generacije. Virtuoz na violončelu in na bobnih, skladatelj in filmski ustvarjalec je prejemnik številnih nagrad. Izdal je štiri albume s solo projektom DrummingCellist, sodeloval pri 52 albumih, koncertiral v več kot 25 državah v Evropi, ZDA, Aziji in Afriki, ter ustvaril glasbo za več filmskih, gledaliških, interdisciplinarnih ter plesnih projektov.

Krajnčan Brothers, SiTI Teater