STA, 18. 9. 2020

V Novem mestu poulični festival Rudi Potepuški

Na Glavnem trgu pred knjigarno Goga v Novem mestu se danes ob 16.30 začenja tradicionalni mestni festival pouličnega gledališča Rudi Potepuški. Prinesel bo gledališke in cirkuške predstave, na omenjenem prizorišču na Glavnem trgu bo potekal še v soboto. Soorganizatorja festivala sta novomeška založba Goga in ljubljanski festival Ana Desetnica.

Foto: Arhiv Gledališče Ane Monro

Po podatkih omenjene založbe bo festival s predstavo Zadnji ulov začelo ljubljansko Gledališče Ane Monro. Sledila bo potujoča predstava Posse s prepletom glasbe in gibanja, ki jo bo izvedla španska skupina Sound de sesa.

Rudi Potepuški bo v nadaljevanju v soboto ponudil dopoldanske in popoldanske cirkuške delavnice Cirkokrog, ob 14. uri se bo s sodobno cirkuško predstavo Gor! predstavil italijanski umetnik Simone Riccio.

Sledil bo Ulični impro kviz ljubljanskega Društva IMPRO, festival bodo končali s plesno predstavo Oni ljubljanske Plesne šole Kazina.

Vstopnine ne bo, sicer pa sta letošnja izvedba in organizacija festivala nekoliko prilagojeni epidemiološkemu stanju. Število obiskovalcev na posamezni predstavi je omejeno. Prijave za obisk predstav sprejemajo prek obrazca, ki je objavljen na Gogini spletni strani, so še sporočili iz novomeške založbe.

Rudi Potepuški