STA, 2. 6. 2014

Na ljubljanskem gradu se začenja cikel komedij SiTi teatra BTC

S predstavo Mulc... vas gleda se bo zvečer začel cikel predstav SiTi teatra BTC na dvorišču Ljubljanskega gradu, ki so ga poimenovali SiTi pod zvezdami. Do 11. junija se bodo vsakič ob 21. uri zvrstile štiri največje uspešnice pretekle sezone SiTi teatra BTC. Poleg uvodne so to še komedije TAK SI, Star fotr in Jamski človek.
:
:

Star Fotr / foto: Maj Pavček

Drevišnja monokomedija govori o svetu odraslih, pasteh sodobne vzgoje, odnosih v družini in prvi ljubezni. Skozi otroške oči z zvrhano mero humorja bo o vseh omenjenih temah spregovoril igralec Bojan Emeršič. Predstavo je po besedilu Roka Vilčnika in Emeršiča režiral Jaša Jamnik, so sporočili iz SiTi Teatra BTC.

V četrtek, 5. junija, si bo mogoče ogledati komedijo TAK SI, v kateri igrata Tadej Toš in Klemen Slakonja. Poskušala bosta odgovoriti na vprašanja, kot so: kaj se zgodi povprečnemu taksistu v slovenski prestolnici, ko v njegov taksi sedejo konceptualni umetnik, bivši gej, novopečeni vstajnik, brezposelni punker s kravato, duhovnik brez prakse in dementni profesor marksizma. Komedija izpod peresa Gorana Vojnovića v režiji Aleksandra Popovskega je na letošnjih Dnevih komedije v Celju prejela kar tri od petih nagrad, tudi nagrado žlahtna komedija po izboru občinstva.

Prihodnji ponedeljek, 9. junija, bo Janez Hočevar Rifle nastopil v monokomediji Star fotr v režiji Jurija Zrneca. Igra predstavi smešno plat neizogibnega staranja in "sladke skrbi sodobnega dedka". Predstava, ki je doživela že več kot 150 ponovitev, je nastala po besedilu islandskega avtorja Bjarnija Haukura Thorssona. V predfilmu igra Polona Vetrih.

Cikel SiTi pod zvezdami bo v sredo, 11. junija, sklenil svetovni komični fenomen ameriškega avtorja Roba Beckerja Jamski človek, ki je tudi v Sloveniji v izvedbi Uroša Fürsta z več kot 600 ponovitvami porušil vse rekorde. Predstava z vabilom "Pridita, še preden se skregata!", je doslej pritegnila več kot 180.000 slovenskih obiskovalcev. Pod režijo se podpisuje Nataša Barbara Gračner.

Vse predstave razen Jamskega človeka, ki je delo več producentskih hiš - Gustav film, Theater Mogul in SiTi Teater BTC - so nastale v produkciji društva Kreker in SiTi Teatra BTC.

Povezani dogodki