STA, 9. 4. 2022

V Narodnem domu Maribor premiera komedije Čudež

V Narodnem domu Maribor bodo danes premierno uprizorili komedijo Čudež v režiji Sama M. Strelca. V predstavi, ki se na sproščen način ukvarja z radostmi in tegobami zakonskega stanu, igrajo Tina Gorenjak, Primož Vrhovec in Jaša Jamnik
:
:
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc

Predstava je nastala v produkciji Narodnega doma Maribor in temelji na besedilu Die Wunderübung avstrijskega dramatika Daniela Glattauerja.

"Jana in Peter sta do ušes zaljubljena dahnila usodni da, a po nekaj letih v zakonu že pošteno škriplje. Tik pred prepadom zbereta pogum in obiščeta partnerskega svetovalca. Jima bo uspelo rešiti njun odnos? Jima bo uspel - čudež? Tega ne izdamo, povemo pa lahko, da ju čaka turbulentno popotovanje, ki se izkaže kot odlična komedija," sporočajo iz Narodnega doma Maribor.

Gre za besedilo, ki je bilo pred leti že uprizorjeno v Sloveniji na odru Mestnega gledališča ljubljanskega, a je režiser Strelec pripravil nov prevod v slovenski jezik. "Zgleda, da je Glattauer zelo vešči pisatelj, ki zelo dobro obvlada dialog. Ta dialog pokaže moža in ženo v trenutku, ki ga ponavadi skrivamo," je povedal režiser.

Ta trenutek je v tem primeru zakonska terapija. "A priori je zanimivo, da kot voajer gledaš nekaj, kar je sicer skrito. Ker na terapijah ni opazovalcev," je povedal Strelec. "Obenem avtor to terapijo moža in žene zelo hecno obrne na različne načine, tako da je zelo duhovito napisano in z optimističnim koncem," je dodal.

V Narodnem domu Maribor je pred dvema letoma že postavil na oder kriminalko Svet' večer, v kateri nastopata Nataša Barbara Gračner in Vlado Novak.

Samo M. Strelec, Čudež