STA, 17. 12. 2016

V Ljubljani se bo za nekaj dni ustavila Ana Mraz

Gledališče Ane Monro tudi letos v prestolnici pod okriljem Turizma Ljubljana pripravlja zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz. Tako se Ana Mraz v parku Zvezda na Kongresnem trgu mudi od včeraj, 16. decembra, do 20. decembra, pozneje pa se bo iz Ljubljane selila še v Škofjo Loko, Krško in Maribor.

Ognjeni ples / Foto: Sebastijan Iskra

Na festivalu se bo predstavilo 20 različnih uličnih umetnikov oziroma ulično-gledaliških umetniških skupin iz 14 držav, piše na spletni strani gledališča Ane Monroe.

Festivalsko dogajanje v Ljubljani je včeraj uvedla polurna lutkovno-kulinarična predstava francoskega umetnika Sebastiena Frabouleta, sledila je predstava gledališča Šugla Izlet, tej pa cirkuška točka s klobuki tandema Markus Tekiu in Dawit Lakwe.

Ob 20. uri si je bilo mogoče ogledati 20-minutno predstavo Teatra PolPet z naslovom Riba, sledila je klovnada španskega umetnika Edgarda Gonzalesa Calafella Papito, vmes pa je bila na ogled še ulična animacija v izvedbi mednarodne zasedbe Charivari cie z naslovom Gospod Loyale in njegova pomočnika. To bodo uprizarjali vse festivalske dni v Ljubljani.

Do 20. decembra bodo v Ljubljani nastopili še ulični umetniki in skupine: Anke Piromanke, mednarodna skupina 123!, italijansko-hrvaški tandem Barabba in Sambuca, hrvaško-srbsko skupina Cirko Balkana, Čupakabra, Danijela Zajc, Gledališče dela, Jošt & Veronika, Momo iz Nemčije, Polona & Petra Prosen, Rada Kikelj Drašler, Rogor cirkus, Rosalie Schneitler iz Avstrije, skupina SepateKapate in Trio Šardone.

V petek, 23. decembra, se Ana Mraz za en dan popoldan in večer seli v Škofjo Loko, 26., 28. in 30. decembra pripravljajo program v Krškem, 28. 29. in 30. decembra pa bodo ulični umetniki animirali tudi Mariborčane.

Festival Ana Mraz je že vrsto let del prireditve December v Ljubljani, ki jo pripravlja Turizem Ljubljana. Gledališče Ane Monro med letom poleg Ane Mraz prireja še festivale Prešerna Ana, Ana Desetnica in Ana Plamenita.

Ana Monro, Ana Mraz