STA, 5. 6. 2022

V Klubu CD finale 22. Impro lige

V Klubu Cankarjevega doma bo zvečer 22. impro tekma oziroma finale Impro lige. Letos se je na državnem tekmovanju gledaliških skupin predstavilo sedem impro gledaliških ekip iz različnih koncev Slovenije, v finalu se bodo pomerili improvizatorji in improvizatorke skupin SNiG in Impro Ljubljana, so sporočili iz društva Impro.

Foto: Nebojša Tejić / STA

"Ne pandemija, ne depresija, ne invazija, ne televizija ne ustavijo Impro liga Finala 22, ki se tokrat zopet vrača na oder z najlepšim razgledom, oder družabnega Kluba Cankarjevega doma," so zapisali v Društvu za kulturo in izobraževanje Impro, ki prireditev pripravlja v sodelovanju s Cankarjevim domom.

"Videli bomo najboljše gledališke improvizatorke in improvizatorje, ki se bodo v dveh ekipah potegovali za impro lovoriko 22 ter podelitev nagrad za najboljše dosežke v sezoni, ki se je letos lahko spet odvijala na čisto pravem, čvrstem, lesenem, gledališkem odru," so napovedali organizatorji.

Po dveh letih distanc in zastirk, meja in ovir je rdeča nit letošnje sezone na pravem gledališkem odru kontakt. "Kontakt bo nepogrešljiv tudi na predstavi, kjer ga bo igralstvo obeh ekip vpletlo v prizore in izzive ter prepletlo s predlogi obiskovalcev na najbolj inovativen in igriv način...," so še zapisali.

V letošnji sezoni Impro lige so sodelovale skupine Banda Ferdamana, Brand new, Improholics, Impro Ljubljana, Ljušt, Mali pok in SNiG. V finale sta se uvrstili skupini SNiG, v kateri so improvizatorji in improvizatorke Žan Sterle, Urban Kavčič, Tim Kern, Kristjan Kolar, David Kristan, Eva Kern Nanut in Katja Brezovar, ter Impro Ljubljana. Slednjo sestavljajo Jaka Korošec, Maša Sraka, Tomaž Suhovršnik, Eva Lasič, Veronika Vižintin, Domen Blatnik in Teodora Švet.

Večer bo moderiral Jošt Cafuta Maček, sodnika bosta Urša Strehar Benčina in Jošt Jesenovec, za glasbo bo poskrbel Urh Mlakar.

Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča v Sloveniji, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa običajno poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork, so še zapisali v društvu Impro.

Impro liga, CD