STA, 18. 3. 2021

V glasbene šole se vračata pouk baleta in sodobnega plesa

Vlada je odločila, da je ob zagotavljanju zadostne razdalje med učenci v glasbenih šolah znova dovoljen pouk sodobnega plesa in baleta. Prav tako je z negativnim izvidom na okužbo z novim koronavirusom dovoljeno izvajanje verske oz. duhovne vzgoje in izobraževanja.

Foto: Pixabay

V knjižnicah, muzejih in galerijah, kjer po kriterijih predpisane kvadrature sicer ne bi bilo dovoljeno združevanje desetih oseb, je to po novem dovoljeno, če je med njimi mogoče zagotoviti medosebno razdaljo najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva, so sporočili po seji, na kateri je vlada pretresala epidemiološke razmere.

S ponedeljkom je v glasbenih šolah poleg izvedbe individualnega pouka dovoljen tudi pouk baleta in sodobnega plesa, pri čemer pa morata biti med udeleženci zagotovljena vsaj dva metra medsebojne razdalje.

Na 48 ur pa je vlada podaljšala veljavnost negativnega izvida hitrega ali PCR testiranja, s katerim lahko zaposleni v vzgoji in izobraževanju uveljavljajo izjemo pri tedenskem testiranju.

Dovoljeno je tudi izvajanje verske oz. duhovne vzgoje in izobraževanja, pod pogojem, da imajo učitelji verouka negativen izvid testa na okužbo z novim koronavirusom. Hitro ali PCR testiranje morajo opraviti enkrat tedensko oz. pred samo izvedbo dejavnosti, če jo izvajajo le občasno.

Število oseb, ki kolektivno uresničujejo versko svobodo v zaprtih prostorih, pa je še naprej omejeno na enega udeleženca na 30 kvadratnih metrov zaprte površine oz. več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva. Medosebna razdalja med osebami, ki ne prihajajo iz istega gospodinjstva, mora biti najmanj 1,5 metra.

Koronavirus