STA, 6. 12. 2011

V CD gostovanje srbske glasbene komedije Prepevaj brat

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma (CD) bo danes ob 20.30 gostovala glasbena komedija Prepevaj brat, ki je nastala v produkciji beograjskega gledališča Favi. V predstavi, ki jo organizatorji opisujejo kot "postestradno komedijo o glasbi s katastrofalnim razpletom", igrajo urbane umetnike Andrija Milošević, Milan Kalinić in Milan Vasić.
foto Arhiv Gledališče Favi
foto Arhiv Gledališče Favi
foto Arhiv Gledališče Favi

Prepevaj, brat je komedija pod režijsko taktirko Slavenka Saletovića, ki se ukvarja s svetom pop in rock glasbe, pevci ter glasbeniki ter njihovimi poskusi, da najdejo sami sebe in uspešno glasbeno matrico v prostoru, v katerem prevladuje folk glasba.

Tako pevec popa poskuša zgraditi svojo kariero s preverjenimi potezami tistih, ki so že postali zvezde, pa mu ne uspeva, hiphoper se predstavlja v samovšečni šabloni generacijskega upornika, razočarani metalec pa je lastnik glasbenega studia, ki skuša zaslužiti z izkoriščanjem vseh, ki se ukvarjajo z glasbo, so zapisali pri CD.

Junaki te igre so urbani umetniki: humorni v izražanju svojih ambicij in pogledov in tragični, ker ne spregledajo, da so pravzaprav poraženci. Prehajajo skozi zaplete politike, estrade, čustev, glasbe, denarja in vsega, kar nas spremlja v življenju.

Prepevaj, brat je ironičen in duhovit rekviem rock'n'rollu, ki je že izgubil bitko, pa tega nihče ne prizna. Je glasbena komedija s katastrofalnim razpletom, ki nam bo dala novega predstavnika Evrovizije, so še zapisali v CD.