V CD gostovanje srbske glasbene komedije Prepevaj brat

Avtor: STA

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma (CD) bo danes ob 20.30 gostovala glasbena komedija Prepevaj brat, ki je nastala v produkciji beograjskega gledališča Favi. V predstavi, ki jo organizatorji opisujejo kot "postestradno komedijo o glasbi s katastrofalnim razpletom", igrajo urbane umetnike Andrija Milošević, Milan Kalinić in Milan Vasić.


foto Arhiv Gledališče Favi

Prepevaj, brat je komedija pod režijsko taktirko Slavenka Saletovića, ki se ukvarja s svetom pop in rock glasbe, pevci ter glasbeniki ter njihovimi poskusi, da najdejo sami sebe in uspešno glasbeno matrico v prostoru, v katerem prevladuje folk glasba.

Tako pevec popa poskuša zgraditi svojo kariero s preverjenimi potezami tistih, ki so že postali zvezde, pa mu ne uspeva, hiphoper se predstavlja v samovšečni šabloni generacijskega upornika, razočarani metalec pa je lastnik glasbenega studia, ki skuša zaslužiti z izkoriščanjem vseh, ki se ukvarjajo z glasbo, so zapisali pri CD.

Junaki te igre so urbani umetniki: humorni v izražanju svojih ambicij in pogledov in tragični, ker ne spregledajo, da so pravzaprav poraženci. Prehajajo skozi zaplete politike, estrade, čustev, glasbe, denarja in vsega, kar nas spremlja v življenju.

Prepevaj, brat je ironičen in duhovit rekviem rock'n'rollu, ki je že izgubil bitko, pa tega nihče ne prizna. Je glasbena komedija s katastrofalnim razpletom, ki nam bo dala novega predstavnika Evrovizije, so še zapisali v CD.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-cd-gostovanje-srbske-glasbene-komedije-prepevaj-brat