STA, 25. 2. 2013

V CD gostovanje kanadskih gledališčnikov L'Arsenal

V Cankarjevem domu (CD) bo drevi ob 19.30 z večmedijsko predstavo Barka (The Ark) gostovala kanadska gledališka skupina L'Arsenal. Predstava v režiji Julie Lachance, ki povezuje cirkus, glasbo in nove tehnologije, je posvečena problematiki okolja ob velikih in pomembnih spremembah, so zapisali gostitelji.

foto Arhiv CD

Predstava, za katero je glasbo zasnoval skladatelj Denis Gougeon, je ustvarjena kot niz tablojev, so zapisali v CD. Vznemirila bo gledalce, ki bodo skupaj z umetniki izkusili izjemne akrobacije. Izvirna glasba, v živo izvajana na tolkala, in poezija spreminjajočih se vizualnih pokrajin jemljejo dih, dodajajo.

Barka gledališčnikov iz skupine L'Arsenal, ki deluje že od leta 1978, je predstava brez besed, ki skozi sledenje občutljivemu ravnovesju med človekom in naravo slavi moč domišljije in sveta, ki nas obkroža. Spominja nas, da je prihodnost sveta odvisna od vsakogar izmed nas, menijo organizatorji, ki so zapisali, da je predstava primerna tudi za otroke, starejše od osmih let.

L'Arsenal so doslej pripravili 24 avtorskih predstav, ki si jih je na več kot 15.000 uprizoritvah ogledalo preko tri milijone gledalcev v Severni Ameriki, Evropi in Aziji.

Predstava Barka je nastala s pomočjo Sekretariata za biološko diverziteto ZN in kanadskega Unesca.