Carmina Slovenica, 24. 5. 2016

Uspeh Carmine Slovenice na Operedagen v Rotterdamu

Carmina Slovenica je s projektom Toksični psalmi v petek, 20. maja, odprla enega največjih opernih festivalov v Evropi, Operne dneve v Rotterdamu.
Foto: Dorian Šilec Petek
Foto: Rudi Uran
Foto: Rudi Uran
Foto: Dorian Šilec Petek
Foto: Rudi Uran
Foto: Dorian Šilec Petek
Foto: Dorian Šilec Petek

Carmina Slovenica je s svojimi 3 predstavitvami popolnoma osvojila občinstvo festivala Operadagen v Rotterdamu in ga na vseh dogodkih dvignila na noge. Kot otvoritveno predstavo mednarodnega festivala Dnevi opere je Carmina Slovenica izvedla predstavo Toksični psalmi - Ultimativna kolektivna izkušnja, ki je bila lani premierno izvedena na festivalu Prototype v New Yorku. Odziv občinstva in strokovne javnosti je bil izjemen in Carmina Slovenica je bila v času gostovanja na vsakem koraku deležna nadaljnjega navdušenja in občudovanja.

V Opera magazine so o predstavi zapisali, da gre pri Carmini Slovenici za "gledališki spektakel (...) gledališče, ki teži k perfekciji na vseh poljih. V uri in pol Carmina Slovenica prinaša neskončen izvir idej, glasov, gibov in impresij – in dozirano mero čustev. Kot občinstvo lahko samo brez sape gledaš in občuduješ tolikšno kakovost. Carmina Slovenica je izjemno usposobljena zasedba 30 žensk, ki obvladujejo oboje, glas in gib."

Rotterdam, Operni dnevi, Carmina Slovenica