Uspeh Carmine Slovenice na Operedagen v Rotterdamu

Avtor: Carmina Slovenica

Carmina Slovenica je s projektom Toksični psalmi v petek, 20. maja, odprla enega največjih opernih festivalov v Evropi, Operne dneve v Rotterdamu.


Foto: Dorian Šilec Petek

Carmina Slovenica je s svojimi 3 predstavitvami popolnoma osvojila občinstvo festivala Operadagen v Rotterdamu in ga na vseh dogodkih dvignila na noge. Kot otvoritveno predstavo mednarodnega festivala Dnevi opere je Carmina Slovenica izvedla predstavo Toksični psalmi - Ultimativna kolektivna izkušnja, ki je bila lani premierno izvedena na festivalu Prototype v New Yorku. Odziv občinstva in strokovne javnosti je bil izjemen in Carmina Slovenica je bila v času gostovanja na vsakem koraku deležna nadaljnjega navdušenja in občudovanja.

V Opera magazine so o predstavi zapisali, da gre pri Carmini Slovenici za "gledališki spektakel (...) gledališče, ki teži k perfekciji na vseh poljih. V uri in pol Carmina Slovenica prinaša neskončen izvir idej, glasov, gibov in impresij – in dozirano mero čustev. Kot občinstvo lahko samo brez sape gledaš in občuduješ tolikšno kakovost. Carmina Slovenica je izjemno usposobljena zasedba 30 žensk, ki obvladujejo oboje, glas in gib."


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/uspeh-carmine-slovenice-na-operedagen-v-rotterdamu