STA, 11. 11. 2011

Umrl srbski igralec Petar Kralj

V 71. letu starosti je v Beogradu včeraj po dolgi bolezni umrl srbski igralec Petar Kralj. Novico so srbski tiskovni agenciji Tanjug sporočili iz beograjskega gledališča Atelje 212, v katerem je odigral vrsto pomembnih vlog.
:
:

Med drugim je leta 1967 premierno zaigral v predstavi Ateljeja 212 "Živeo život Tola Manojlović", ki je doživela več kot 400 ponovitev in je še vedno na sporedu.

Igral je v več gledališčih, največ vlog pa je odigral prav v Ateljeju 212 in v narodnem gledališču. Uprizoril je nešteto likov srbske in tuje literature. Igral je tudi v filmih, med katerimi velja omeniti film Hajka in Posebna vzgoja (Poseban tretman). Nastopal je tudi v srbskih humorističnih TV serijah, med njimi tudi v "Bolji život" (Boljše življenje). Za svoje delo je prejel številne nagrade, tudi več za življenjsko delo, med njimi tudi nagrado Sterijinega pozorja.

Rodil se je 4. aprila leta 1941 v Zagrebu. Diplomiral je na beograjski Akademiji za gledališče, film, radio in televizijo. Med letoma 1968 in 1979 je bil član Ateljeja 212, pozneje pa je deloval kot svobodni umetnik.

Datum pogreba bodo objavili naknadno, še piše Tanjug.