STA, 6. 10. 2018

Premiera plesne predstave Labirint na novogoriškem odru

Na velikem odru SNG Nova Gorica bo drevi, 6. oktobra, ob 20. uri na sporedu premiera plesne predstave Labirint v koreografiji Michala Rynie in Nastje Bremec Rynia. Predstava se poglablja v simbol labirinta, ki je kot življenjska pot poln ovir in odločitev. Kot ljudje iščejo izhod iz labirinta, tako v predstavi iščejo gib, ki prikazuje emocije.
:
:
Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac

Minotavri v labirintih sicer ne obstajajo. Obstajajo pa "naše vsakdanje pošasti, s katerimi se vsakodnevno soočamo in s katerimi se moramo vsakodnevno boriti", je zgodbo tokratne plesne predstave na četrtkovi novinarski konferenci predstavil koreograf Michal Rynia in nadaljeval: "Vsakič, ko že mislimo, da smo našli izhod, se pred nas postavijo nove ovire. Tako smo ujeti med srhljive stene in ne vidimo izhoda."

Skupaj s soprogo Nastjo Bremec Rynia in tremi tujimi plesalci - Johnom O'Gara, Riccardom Pastorejem in Tamasom Tuza - bo Michal Rynia zgodbo pripovedoval na nocojšnji premieri in dveh ponovitvah, želijo pa si gostovanj na drugih slovenskih in tujih odrih. Avtor glasbe je Diaphane iz Francije, ki z zakoncema Rynia sodeluje že tretjič. Pisano mednarodno zasedbo zaokroža še avtor videa Goran Balaban, ki prihaja iz Sarajeva.

Predstava Umetniškega društva M&N Dance Company, v katerem delujeta zakonca, je nastala v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem (SNG) Nova Gorica in ob podpori ministrstva za kulturo.

SNG Nova Gorica