SSG Trst, 28. 4. 2010

Tingeltanz

Bonawentura / Gledališče Miela in Ansambel Pupkin Kabarett vabita na predstavo Tingeltanz ali Biti vsestransko blesavi v času uživanja izrazite idiotskosti.
:
:

Protislovja sodobnega časa in italijanskega prostora so bogata osnova parodistične in satirične obravnave, ki jo bodo Stefano Dongetti, Alessandro Mizzi in Laura Bussani ponudili publiki Slovenskega stalnega gledališča z enkratnim gostovanjem nove predstave Tingeltanz, na sporedu v sredo, 28. aprila s pričetkom ob 21.uri.

Po mnogih ponedeljkovih predstavah na meji med gledališčem, kabaretom in hepeningom, sta zadruga Bonawentura in ansambel Pupkin Kabaretta ustvarila nov, izvozni dogodek. Tingeltanz je groteskni in bizarni (ne-televizijski) kabaret o praznini tega časa in o paradoksalnih likih, ki ga animirajo. Predstava je potovanje v absurd današnje Italije, sredi katerega se bodo kretali: homoseksualni naciskin s svojimi dogodivščinami, menadžerka, ki sproža svojo željo po materinstvu z neznanci v parku, demencialni pusherji, razpečevalci novih političnih partij, zombie delavka za določen čas, komaj izvoljena Miss Vatikana 2010, tradicionalne družine, neverjetni poročniki državne vojske, klošarji s filozofsko žilico.

Satirična in živahna gledališka, komična in glasbena igra sloni na čudaškem ansamblu štirih igralcev in treh glasbenikov, ki se morajo stalno soočati s predstavo, ki se nenehno gradi in ruši pred očmi gledalcev. Provokativna in igriva predstava, sodobni variete med Karlom Valentinom in Monty Python črpa navdih iz gledališča Paola Rossija v prepoznavnem slogu tržaškega Pupkin kabaretta. Ponovitev na odru Slovenskega stalnega gledališča bo zadnja na Tržaškem pred gostovanjem skupine v gledališču Della Cooperativa v Milanu.

Avtorji besedil: Stefano Dongetti, Alessandro Mizzi in Laura Bussani
Igrajo: Laura Bussani, Stefano Dongetti, Alessandro Mizzi, Ivan Zerbinati
Off glas: Giuseppe Battiston
Flavio Davanzo (trobenta), Riccardo Morpurgo (klavir), Luca Colussi (bobni)

Italija, Tingeltanz