Maska, 4. 7. 2017

Teja Reba z Delom iz ljubezni na festivalu ALTOFEST

Teja Reba bo z Delom iz ljubezni (Made with love) gostovala na festivalu ALTOFEST v Neaplju v četrtek, 6. julija in v soboto, 8. julija 2017.
:
:
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank

Festival ALTOFEST je mednarodni projekt na katerem se predstavijo nove, predelane, razvite verzije predstav, ki jih ustvarjalci razvijajo na večdnevni rezidenci v Neaplju.

Od leta 2011 ALTOFEST združuje vse bolj rastočo mednarodno skupnost umetnikov, meščanov Neaplja in strokovne javnosti, saj so s peto izdajo vključili še strokovnjake s področja umetnosti (kustose, producente …)

Festival je nastal z namenom, da ustvari platformo za kritično razmišljanje ter skupnost, ki je sposobna prepoznati kulturo kot osnovno dobro. Pri ustvarjalnem procesu ALTOFEST vključuje več urbano-družbenih elementov, aktivira generativni dispozitiv odnosov, mišljenja, znanja ter pomeša javno in intimno. Povezavo vzpostavlja tuji, zunanji pogled, ki se izraža v množici umetniških jezikov, gostujočih na festivalu.

Teja Reba se v svojih delih ukvarja z razmerji med fizičnimi, čustvenimi in političnimi dejanji, ki se vedno gibljejo na mejah med estetiko in ideologijo, med referencami (ponavljanje) in možnostmi novega (razlika), med sublimnim in abjektnim, med spolom in spolnostjo, med vsakdanjostjo in umetnostjo, med pogumom in ranljivostjo.

V delu Made With Love (Delo iz ljubezni) prevprašuje družbene in zasebne vloge ženske kot umetnice, matere, partnerke, prekarne delavke.

Neapelj, Altofest, Teja Reba, Italija

Povezani dogodki