SNG Maribor, 30. 11. 2015

Ta veseli dan kulture v SNG Maribor

Na Prešernov rojstni dan 3. decembra tradicionalno poteka množičen kulturni dogodek Ta veseli dan kulture, ko svoja vrata odprejo številni kulturni zavodi, med njimi tudi Slovensko narodno gledališče Maribor – Drama, Opera, Balet, Festival Borštnikovo srečanje.
:
:

Obuti maček / Foto: Tiberiu Marta

Tako 3. decembra Slovensko narodno gledališče Maribor ob 11. in 17. uri vabi na Ogled gledališča. Na vodenem ogledu boste videli vse odre in dvorane (Veliko dvorano, Staro dvorano, Mali oder, Komorni oder in Kazinsko dvorano) in pokukali v zakulisje in vadbene prostore umetniških ansamblov Drame, Opere in Baleta ter videli pestro paleto gledaliških delavnic, v katerih gledališče ohranja znanja in spretnosti mojstrov. Ogled gledališča je brezplačen.

Slovensko narodno gledališče Maribor podeljuje tudi brezplačne vstopnice za ogled predstav, in sicer bomo razdelili 80 vstopnic za uprizoritev T. Pavček Juri Muri v Afriki, ki se bo na Komornem odru začela ob 17. uri, in prav tako 80 vstopnic za uprizoritev otroške opere C. Cui Obuti maček, ki se bo na Malem odru začela ob 17. uri. Za ogled predstav si je treba predhodno zagotoviti brezplačne vstopnice. Pri gledališki blagajni SNG Maribor jih so začeli deliti v ponedeljek, 30. novembra 2015, ob 10. uri. Število vstopnic je omejeno. Rezervacij ni!

Prav tako bosta Slovensko narodno gledališče Maribor in Mariborska knjižnica ob 10. uri v Predbalkonski dvorani slovesno podpisala dogovor o sodelovanju, s katerim bosta ti temeljni instituciji s področja zagotavljanja dostopnosti kulturnih in umetniških vsebin v regiji, kjer ustvarjata, še poglobili sodelovanje.

Ministrstvo za kulturo, 30. 11. 2015
3. december – dan odprtih vrat slovenske kulture
SNG Maribor, 23. 12. 2022
Voščilo SNG Maribor
Mini teater in SNG Maribor, 6. 2. 2011
Danes na Bobrih: Janko in Metka