Samo M. Strelec, 8. 11. 2013

Strelec išče strelovod

Režiser Samo M. Strelec pripravljam krstno uprizoritev slovenskega dramskega besedila Franca Vezele PITA. Producent bo zasebni zavod Novi Zato., premiera bo konec junija 2014 v gradu Turnišče pri Ptuju, šlo bo za mednarodno sodelovanje (slovensko-hrvaško-nemško).
:
:

Foto: Wikipedia

K sodelovanju pri nastajanju krstne uprizoritve slovenskega sodobnega besedila Pita Franca Vezele, ki sem ga izbral na javnem natečaju SDK, vabim sodelavca/-ko.

Iščem nekoga, ki bo voljan prevzeti številne in različne zadolžitve, med njimi pisanje besedilno različnih tekstov, stike z javnostmi, stike s publiko (uvajanje publike v gledanje uprizoritve), stike s sponzorji, aktivnosti, povezane s trženjem, promocijo in "druga dela po naročilu režiserja". Še najustrezneje bi bilo reči, da Strelec išče "strelovod". Izbrani/-a kandidat/-ka naj bi znal/-a ustvarjalne napetosti visoko v oblakih ozemljiti s trivialijami, razmerami na trdnih tleh. (Ne nasprotujem, če v zapisanem preberete moje razumevanje in moj pogled na praktično dramaturgijo.)

Študij za uprizoritev bo potekal na Ptuju junija 2014. Izbrani sodelavec/-ka bo imel/-a junija plačano nastanitev na Ptuju.
Zainteresirane prosim, da mi na naslov samo.strelec@gmail.com pošljejo:

  • CV (znanje jezikov!),
  • priporočilo katerega od režiserjev, sodelavcev, producentov ali vodij projektov, s katerimi je sodeloval/a,
  • zvrstno različne tekste (analizo neke drame, dopis – kako bi nagovorili potencialnega sponzorja XY, vabilo na novinarsko konferenco, dnevniški zapis iz nekega ustvarjalnega procesa, intervju z igralcem, ...),
  • dodatna znanja in veščine (npr. fotografiranje, videosnemanje (primere, prosim), spletna orodja, socialna omrežja …),
  • pričakovanje glede višine honorarja za opravljeno delo.


Ponudbe sprejemam do konca novembra 2013.
S kandidati bom po tem datumu komunikacijo nadaljeval osebno. O sodelavcu/-ki se bom odločil najkasneje do konca februarja 2014 in o izboru obvestil vse zainteresirane.

V veselem pričakovanju lepo pozdravljam in si zanimivih ponudb obetam

Samo M. Strelec

Novi ZATO