SSG Trst, 12. 11. 2014

SSG Trst začenja novo sezono s povečanim številom abonentov

S premiero in ponovitvama koprodukcije z ljubljansko Dramo Čarobna gora je Slovensko stalno gledališče odprlo novo gledališko sezono in je zaključilo letošnjo abonmajsko kampanjo.
:
:

Foto: Arhiv SSG Trst

Podatki o prodaji abonmajev so zelo razveseljivi, saj se je število abonentov v primerjavi z lansko sezono povečalo za 10%. Abonenti so pokazali največje zanimanje za tradicionalne abonmajske formule s kombinacijami osnovnega abonmaja in izbirnih sklopov. Rdeči sklop je žel največji uspeh (Angel pozabe, Mi ha iš, Kabaret zlatih let, Edith Piaf) z zelo pričakovano uprizoritvijo romana Maje Haderlap v izvedbi SNG Drama.

Publika je z velikim zanimanjem sledila uprizoritvi prve abonmajske predstave na zelo dobro zasedenih ponovitvah, ki so potekale v prazničnem vzdušju, kar je zgovorno potrdilo otipljivo pričakovanje za bogate vsebine nove sezone in za zanimive koprodukcijske ponudbe. Naslednja koprodukcija v abonmaju bo na sporedu že ta konec tedna: v petek, 14. novembra ob 20.30 v Mali dvorani bo na vrsti premiera predstave Trst, mesto v vojni, ki je nastala z združenimi močmi Slovenskega stalnega gledališča, Stalnega gledališča Furlanije Julijske krajine-Il Rossetti in društva Casa del lavoratore teatrale. O dvojezični predstavi po predlogah dramskih besedil Marka Sosiča in Carla Tolazzija bodo režiser Igor Pison, koproducenti in igralci spregovorili na odprti novinarski konferenci v četrtek, 13. novembra ob 11.00 v SSG-ju (srečanja se lahko prosto udeležijo vsi zainteresirani).

Pred naslednjim abonmajskim dogodkom, na sporedu decembra meseca, bo slovensko gledališče predstavilo svojim gledalcem še dva zanimiva izvenabonmajska dogodka: najprej Poklon režiserju Pippu Delbonu v sodelovanju s Stalnim gledališčem FJK, gledališčem Miela, društvom Casa del Cinema in Kinoateljejem, potem pa še novo produkcijo Slovenskega stalnega gledališča, večer šansonov in poezije Miroslava Košute Zlati prah v očeh v izvedbi Maje Blagovič in Jureta Ivanušiča.

Prodaja abonmajev se je zaključila le na področju rednih ponudb, saj se bo prodaja mini-abonmajev s štirimi predstavami po lastni izbiri nadaljevala do naslednjega leta, kar je zagotovo zelo zanimiva priložnost za zamudnike, za tiste, ki se lahko odločijo za abonma glede na delovne in družinske obveznosti kot tudi za posebna in zelo osebna presenečenja, na primer kot dar ob praznikih in rojstnih dnevih.

Redna abonmajska kampanja za goriški program pa se še nadaljuje (do 24. novembra) v Kulturnem domu v Gorici, kjer so do sedaj zabeležili veliko več zanimanja v primerjavi s prejšnjimi sezonami in razveseljivo povečanje števila mladih abonentov. 

Povezani dogodki