Slovenski gledališki muzej, 22. 11. 2011

Spominski večer Barbare Sušec Michieli

V njen spomin bodo danes, 22. novembra 2011 ob 18. uri v Slovenskem gledališkem muzeju, Mestni trg 17, Ljubljana (dvoranica v I. nadstropju), v katerem je bila tudi štiri leta predsednica sveta, priredili spominski večer.


»Gledališča in železniške postaje povezuje globoka, skrivna vez. Oba prostora sta napolnjena s podobami bežnega in minljivega. V obeh lahko opazujemo zamahe napetih čustvenih gest in prizore iz velikih iger življenja. Igralka Marija Vera je živela prav v teh čudnih prostorih bežnega in minljivega, kjer nihče ne more biti zares doma … » S temi besedami je dr. Barbara Sušec Michieli pospremila svojo monografijo o Mariji Veri. Bežnost in minljivost sta tudi usoda človeškega bitja in zaradi tega je gledališče morda najbolj človeška od vseh umetnosti. Barbara Sušec Michieli, ki je letošnje poletje odšla od nas, je bila raziskovalka te minljivosti in jo spremenila v trajne dokumente naše polpretekle zgodovine in duhovne podobe.

V njen spomin bodo v torek, 22. novembra 2011 ob 18. uri v Slovenskem gledališkem muzeju, Mestni trg 17, Ljubljana (dvoranica v I. nadstropju), v katerem je bila  tudi štiri leta predsednica sveta, priredili spominski večer. Ponovno bodo predvajali film Maje Weisove Hočem osvojiti svet, ki je nastal leta 2006 hkrati z izidom monografije in razstave.

Andraž Polončič Ruparčič, SiGledal, 23. 11. 2011
Večer spomina na Barbaro Sušec Michieli
Slovenski gledališki muzej, 6. 1. 2014
Vodstvo po stalni razstavi in predavanje
Slovenski gledališki muzej, 17. 2. 2011
Izšli dve novi publikaciji Slovenskega gledališkega muzeja
Slovenski gledališki muzej, 21. 6. 2009
Dramaturški koncepti v slovenskem gledališču 1950 – 1970