SMG, 29. 10. 2009

SLOVENSKO MLADINSKO GLEDALIŠČE s predstavo FRAGILE! gostuje na Reki

Slovensko mladinsko gledališče se, kljub temu da mesec november začenja s pestrim programom doma, zopet odpravlja na gostovanje.

foto: Barbara Čeferin

S predstavo Fragile! Tene Štivičić in Matjaža Pograjca, ki se je samo v zadnjih dveh mesecih uspešno predstavila na Poljskem, v Makedoniji in na Švedskem, tokrat gostujemo v Hrvaškem narodnem gledališču Ivan pl. Zajc na Reki.

Gre za posebno izmenjavo, ki jo podpira tudi Evropska gledališka konvencija ETC, katere članici sta obe gledališči. Hrvaško narodno gledališče Ivana pl. Zajca z Reke je našemu občinstvu  že znano, saj se je med drugim predstavilo na lanskem festivalu Slovenskega mladinskega gledališča Prelet, in sicer s predstavo Turbofolk v režiji prodornega mladega režiserja Oliverja Frljića, ki bo spomladi režiral tudi v SMG.

Tudi reškemu občinstvu sta naše gledališče in predstava Fragile! že zelo dobro znana, saj smo leta 2007 gostovali na Mednarodnem festivalu malih odrov, kjer so predstavi podelili posebno nagrado Veljko Maričić za novo gledališko resničnost, Katarina Stegnar pa je za vlogo Tjaše prejela nagrado za najboljšo mlado igralko.