SMG, 1. 4. 2011

Slovensko mladinsko gledališče aprila v Zagrebu, Trstu in Zadru

Slovensko mladinsko gledališče (SMG), ki se je pred kratkim vrnilo z zelo uspešnega gostovanja v New Yorku s predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! v režiji Oliverja Frljića, z mednarodnimi gostovanji nadaljuje tudi v aprilu.

Peklenska pomaranča / foto Žiga Koritnik

SMG se najprej odpravlja v Zagreb, kjer se bo v Zagrebškem gledališču mladih (ZKM) v okviru programa Evropsko gledališče v ZKM v nedeljo, 3. 4. 2011, najprej predstavilo s Peklensko pomarančo Anthonyja Burgessa v režiji Matjaža Pograjca, dan pozneje z Vampirjem po pesnitvi Marije Cvetajeve v režiji Ivice Buljana, »gledališki triptih« Slovenskega mladinskega gledališča pa se bo zaključil v torek, 5. 4. 2011, z gostovanjem Zločina in kazni po Dostojevskem v režiji Diega de Bree.

Predstavo Zločin in kazen, ki je izjemne kritike in odziv občinstva dobila že na festivalih v Bogoti, Čedadu in Budvi, si bodo gledalci ogledali v četrtek, 7. 4. 2011, tudi v SSG Trst.

Aprilska gostovanja v tujini bo SMG zaključilo v četrtek, 28. 4. 2011, v gledališču Hrvaška gledališka hiša v Zadru, kjer bo odigralo Oliverja Twista v režiji Matjaža Pograjca po romanu Charlesa Dickensa.

Sicer pa Slovensko mladinsko gledališče trenutno pripravlja tudi zadnjo premiero v tej sezoni. V režiji Eduarda Milerja bo sredi maja zaživela odrska postavitev Mefista po romanu Klausa Manna, Dario Varga pa bo upodobil lik igralca Hendrika Höfgena.

New York, Zagreb, ZKM, SMG, Trst, Zadar